Barcelona, 29 de febrer de 2024 – El 4YFN, amb la participació de més de 70 ‘startups’ en el marc del Mobile World Congress (MWC), ha batut rècords absoluts de participació amb més de 900 empreses de 70 països. En aquest espai, Biocat i TIC Salut i Social han impulsat el Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion, en el qual ha participat La Unió i més de 60 professionals de les entitats associades. Per primera vegada els principals agents del Sistema de Salut de Catalunya hem compartit un espai amb l’objectiu de situar el el sector de la salut en el panorama internacional al servei de la millora de la salut i el benestar de les persones i les comunitats.
La Unió ha impulsat en dues sessions amb els associats:
Digital Transformation in the Healthcare Sector: Remote Care amb quatre entitats associades que han presentat els seus projectes transformadors, en els quals també participen altres entitats associades com a col·laboradores.
- Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Proactive management model: organizational model and new roles serving patient needs (Fundació Hospital d’Olot, Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Fundació Sanitària de Mollet, Germanes Hospitalàries. Hospital Sant Rafael i Parc Sanitari Sant Joan de Déu).
- Parc Taulí Hospital Universitari. Desing, implementation, and evaluation of the palliative care model for patients with advanced chronic diseases in hospital setting (Althaia, Xarxa Universitària de Manresa, Grup Mutuam, Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Andreu Salut).
- Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf. Evolved home hospitalization in modern times (Althaia, Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Grup Mutuam, Germanes Hospitalàries Benito Menni CASM i Xarxa Tecla)
- Consorci Hospitalari de Vic (CHV). Effective care integration system with support for resource choice and management (Corporació de Salut del Maresme i la Selva, EAP ABS Centelles, EAP Vic, Fundació Salut Empordà i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà).
The Role of Technology in the Healthcare Transformation Process in Catalonia amb les entitats associades Sant Joan de Déu Barcelona i Fundació ASPACE, que han mostrat l’Hospital Liquid Project i el NEURONA project, dues iniciatives sobre com la tecnologia pot impactar en els models d’atenció.
En aquestes dues sessions s’ha destacat com la transformació digital té un potencial excepcional per a millorar tant la salut individual com la comunitària, fomentant el benestar i l’autonomia personal. A través de la redefinició dels models d’atenció tradicionals, aquesta transformació està remodelant la manera en què les organitzacions i els equips professionals de les entitats socials i sanitàries aborden els reptes de la població.
És també crucial que aquests processos de transformació estiguin impregnats de valors fonamentals com l’empatia, la sostenibilitat i l’equitat, posant la persona al centre de totes les iniciatives, i promovent la integració sanitària i social. Un enfocament que garanteix que la digitalització del sector de la salut no només sigui eficaç, sinó també humanitzadora i inclusiva.
Altres associats a La Unió també han presentat experiències com Parc Sanitari Pere Virgili, Aran Salut, ABD, Suara Cooperativa i els associats col·laboradors YASYT, ORANGE, Validated ID i YUP.