Bones Pràctiques en Recursos Humans

21/02/2024
Els associats de La Unió presenten bones pràctiques en el marc del Plenari de Recursos Humans de La Unió.

Barcelona, 21 de febrer de 2024 – Avui s’ha celebrat el plenari de referents de Recursos Humans de La Unió al CaixaForum Macaya. Una jornada exclusiva per associats, dedicada a l’actualització i intercanvi de coneixements en matèria de recursos humans i negociació col·lectiva, i on s’han abordat reptes immediats del sector salut i social.

1 any des de la publicació del III Conveni Col·lectiu del SISCAT i actualització normativa dels sectors salut i social

La jornada s’ha dividit en dues parts, el primer bloc dedicat a la jornada “1 any des de la publicació del III conveni col·lectiu de la sanitat concertada del SISCAT i actualització normativa dels sectors salut i social” en el marc del Cicle de Diàleg social i Negociació Col·lectiva de La Unió amb el suport del Departament d’Empresa i Treball i de Foment del treball. S’ha dedicat a l’actualització normativa, balanç i resolució dels dubtes més comuns relatius a l’aplicació del III Conveni Col·lectiu del SISCAT i a la presentació de l’acord del Conveni Col·lectiu de la Gent Gran de Catalunya (GERCAT) del passat 8 de febrer. També s’ha posat en valor la contribució essencial de La Unió per mantenir i consolidar la sostenibilitat en el sector salut i social dins de l’ecosistema de la negociació col·lectiva. Aquest primer bloc també s’ha obert en format en línia a tots els equips de recursos humans. Hem organitzat un dinar de networking amb l’objectiu de què els associats poguessin compartir les casuístiques específiques del seu dia a dia i buscar solucions per a problemes comuns.

Bones Pràctiques en Recursos Humans

En el segon bloc, s’han presentat bones pràctiques dels associats a La Unió presentades al 2n Congrés de Recursos Humans i Igualtat de Serveis Públics de Salut celebrat a Galícia el passat mes de novembre. Les entitats associades Hospital de Cerdanya, Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) i Hospital General de Granollers, i UCf (Unió Consorci Formació), han tingut l’oportunitat de destacar aspectes clau i solucions innovadores en matèria de gestió de persones, benestar i desenvolupament dels professionals i igualtat, entre d’altres.

Experiències presentades al II Congrés d’Igualtat i Recursos Humans de Serveis Públics de Salut celebrat a Galícia el 29 i 30 de novembre i 1 de desembre de 2023.

  • Una Agrupació Europea de Cooperació Territorial com a referent de salut del territori: el cas de l’Hospital de la Cerdanya, a càrrec de Mireia Traserra, directora de recursos humans. Hospital de Cerdanya.
  • Perspectiva de gènere en la legislació actual, a càrrec d’Anna Fontaniol, directora de persones i desenvolupament. Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.
  • El procés d’Onboarding d’infermeria a un hospital de segon nivell: objectius, processos, beneficis i resultats, a càrrec de Josep Fornells, tècnic de formació i desenvolupament. Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa.
  • Mapa estratègic de diversitats d’un proveïdor públic de serveis de diagnòstic per la imatge, a càrrec de Magdalena Vargas, responsable d’igualtat. Institut de Diagnòstic per la Imatge.
  • Atracció i fidelització de talent d’infermeria a un hospital universitari de referència de Catalunya, a càrrec de Cristina Sobrerroca, responsable d’atracció i selecció de talent. Fundació Hospital Asil de Granollers
  • Presentació del PRACTICUM en gestió sanitària de la Fundació Unió: desenvolupament de competències directives per a l’excel·lència en l’atenció a les persones, a càrrec de Noelia Santiago, Àrea de Professionals i Relacions Laborals de La Unió.